Urządzenie przeznaczone jest do pakowania warzyw i owoców w siatki, z opasaniem taśmą i wycięciem otworów na palce.
SKŁAD LINII:
Lej odbiorczy (1);
Stojaki (2), (3);
Wspornik bębna (4);
Przenośnik (5);
Produkt (6);
Partycja (7);
Strona przenośnika (8);
Rama napędowa (9);
Jedź (10);
Zawór regulacyjny (11);
Szczotki regulatora przepływu (12);
Rynna spustowa (13);
Instalacje do pakowania warzyw i owoców (14).
SPECYFIKACJA TECHNICZNA:
Wykonanie - podłoga
Napięcie grzejnika - 36 V
Rodzaj grzania narzędzia zgrzewającego - impulsowe (pobór prądu tylko w momencie zgrzewania)
Materiał taśmy banderolowej - PE, PP (w rolce)
Siatka - tkany polimerowo polipropylen
Szerokość oczek - 100 mm. (nie rozciągany)
Szerokość taśmy opasującej - 100 mm
Dawka opakowaniowa - 0,5-:-5,0 kg
Średnica rury - do 150 mm
Wysokość krawędzi leja załadunkowego nad poziomem podłogi wynosi 1400 mm (regulowana)
Wysokość stołu - do 900 mm
Kąt pochylenia stołu operatora - 30 stopni
Długość stołu operatora - 300 mm
Przeciąganie siatki i taśm - ręczne
Załadunek produktu do maszyny pakującej - ręczny (lub podawanie przenośnikiem - opcjonalnie)
Napęd - pneumatyczny
Wydajność - do 10 opakowań/min.
Operator - 1 osoba
Przenośnik - łyżka z lejem załadowczym (opcjonalnie)
Pojemność leja załadowczego przenośnika - 0,25 m3
Materiał jest taki strukturalny.
Metodą pomiaru produktu wsypanego do siatki jest liczba napełnionych czerpaków przenośnika (elektromechanicznie, za pomocą silnika krokowego)
Włączenie przenośnika podawania do siatki - automatycznie w momencie zamknięcia szczęk zgrzewających jednostki pakującej (zgrzanie wypełnionej siatki)
Zatrzymanie przenośnika po załadowaniu określonej liczby wiader - automatycznie
Liczba wyciętych otworów na palce - 2
Wycinanie otworów na palce
- jednocześnie z uszczelnieniem ostatniego szwu na siatce
Zliczanie ilości wyprodukowanych opakowań - automatycznie, na jednostce sterującej
Parametry sieciowe - 220 V, 50 Hz; 6 atm
Pobór mocy - do 500 W
Wymiary maszyny napełniającej (długość x szerokość x wysokość) - 1200 x 450 x 1400 mm
Wymiary przenośnika ze zbiornikiem (długość x szerokość x wysokość) - 2500 x 800 x 1600 mm
ZASADA DZIAŁANIA LINII:
Warzywa lub owoce wsypywane są do leja odbiorczego (1), operator ustala, ile wiader przenośnika wyleje produkt na 1 kratkę (przykładowo: na jedną siatkę zostaną wsypane dwa wiadra, po czym przenośnik się zatrzyma, 2 wiadra zostaną ponownie wlać do następnej siatki, przenośnik się zatrzyma itd.), naciska przycisk „start” na jednostce sterującej przenośnika. Przenośnik uruchamia się i wysypuje określoną liczbę wiader z produktem na siatkę z uformowanym dnem; po napełnieniu przenośnik automatycznie się zatrzymuje. Operator naciąga siatkę z produktem i taśmą opasującą na wymaganą długość i wciska pedał. Zgrzewa się górny szew siatki i taśmy, wycina się otwory na palce, jednocześnie formując spód kolejnej siatki poprzez zgrzewanie, a upakowaną siatkę oddziela się od siatki z nowo uformowanym spodem poprzez jej przecięcie z kawałkiem. W momencie rozpoczęcia procesu zgrzewania przenośnik automatycznie się włącza, napełnia kolejną siatkę określoną ilością kadzi produktu i zatrzymuje się, operator naciąga siatkę z taśmą na zadaną długość formując w ten sposób długość gotowego opakowania , naciska pedał - wykonuje proces zgrzewania siatki, algorytm się powtarza.
KOSZT, MAGAZYN miasto Kijów
Koszt instalacji do pakowania warzyw i owoców to 3800 euro
Koszt transportera owoców z bunkrem to 3000 euro
Warunki płatności: 70% - przedpłata;
30% - po przetestowaniu sprzętu w zakładzie produkcyjnym producenta, przed wysyłką.
Kraj pochodzenia - Ukraina
Czas dostawy linii: 60 dni roboczych.
Gwarancja - 12 miesięcy.
.