Jaki jest Twój największy problem podczas gotowania? Przypalone garnki? Nierównomierne podgrzewanie składników? A może obawiasz się, że materiał naczynia szkodzi Twojemu zdrowiu? Sprawdź, czym garnki Philipiak różnią się od innych i czemu zawdzięczają dobre opinie użytkowników.
Ta polsko-włoska firma swój początek zawdzięcza niepozornej fabryce naczyń na obrzeżach Mediolanu. Kiedy pod koniec lat 40. XX wieku rodzina Garavagliów otwierała swój biznes, nie spodziewała się, że osiągnie tak wielki sukces. Garnki Philipiak znane są nie tylko na rynkach europejskich, ale również w USA, gdzie cieszą się popularnością. Firma rozpoczęła swoją działalność w Polsce w 2001 roku, kiedy to jeden z Polaków stał się jej współwłaścicielem. Już od samego początku wejścia na polski rynek Philipiak Milano stała się synonimem zdrowego gotowania, a tym samym nowego i lepszego stylu życia. Ekskluzywne naczynia Philipiak ze stali szlachetnej od zawsze mają dobre opinie wśród użytkowników.
Nie bez znaczenia jest materiał, z którego się je produkuje. Od samego początku działalności firma postawiła sobie za cel wypuszczenie na rynek naczyń do gotowania wysokiej jakości. I nigdy od tego czasu się to nie zmieniło. Garnki Philipiak wykonane są z nierdzewnej stali szlachetnej odpornej na działanie wysokich temperatur. To sprawia, że naczynia Philipiak są trwalsze niż konkurencyjne produkty. Dzięki akutermicznemu dnu garnki równomiernie rozprowadzają ciepło. Jaka to dla Ciebie korzyść? Wszystkie składniki potrawy gotują się w tej samej temperaturze, więc unikasz rozgotowania lub niedogotowania całego dania.
Garnki są wygodne w użytkowaniu, a dzięki szczelnym pokrywkom możesz przyrządzać potrawy bez tłuszczu i z małą ilością wody oraz soli. Para wodna skrapla się wewnątrz garnka, pozostawiając w potrawie wszystkie jej smaki i aromaty. W gotowaniu na parze pomocne okazują się specjalne garnki Philipiak ustawiane wieżowo jeden na drugim, w których przygotujesz cały obiad.
Marka Philipiak kojarzy się z naczyniami wysokiej klasy, ekskluzywnymi produktami dostępnymi tylko dla wybranych. Przede wszystkim to jednak firma dbająca o edukację swoich klientów i stawiająca sobie za cel wyrabianie zdrowych nawyków żywieniowych wśród konsumentów. Produkty muszą spełniać najwyższe standardy, żeby sprostały nawet najtrudniejszym kulinarnym wyzwaniom. O sukcesie Philipiak Milano świadczy to, że naczynia wybierają znani i lubiani mistrzowie kuchni. Podkreślają oni, że gotowanie w naczyniach Philipiak jest przyjemne, wygodne, a do tego bardzo zdrowe. Powłoka non-stick, którą pokryte są patelnie, umożliwia smażenie potraw bez użycia tłuszczu. A system wieżowego ustawiania garnków pozwala na gotowanie na parze kilku składników obiadu jednocześnie.
Firma Philipiak nie przekonuje na siłę klientów do nabywania swoich produktów, ale edukuje. Organizuje więc spotkania z szefami kuchni, którzy uczą uczestników, jak gotować zdrowiej i sprytniej. Może to właśnie z tego powodu naczynia Philipiak zbierają doskonałe opinie.
Jakie cechy naczyń Philipiak podkreślają ich użytkownicy? Co sprawia, że są zadowoleni z zakupu i poleciliby produkty swoim znajomym? Osoby używające garnków, szybkowarów i patelni Philipiak doceniają nowy i lepszy smak potraw. Warzywa gotowane na parze smakują wyśmienicie, a dania mięsne dają się przyrządzić bez tłuszczu. Oprócz tego naczynia cechują się dużą trwałością. Niektórzy klienci korzystają z nich ponad 10 lat, a garnki nadal doskonale spełniają swoją funkcję. Ci, którzy opierają się przed zakupem, jako argument podają wysoką cenę. Jednak za ceną idzie również jakość. Zadowoleni użytkownicy podkreślają, że naczynia Philipiak oszczędzają energię, dają więcej czasu dla siebie, a przede wszystkim pomagają zadbać o zdrowie.
Kiedy słyszysz „Philipiak”, to od razu myślisz o garnkach. Ale wśród produktów firmy znajdziesz też elegancką porcelanę z najwyższej jakości materiałów i eleganckim wzornictwem. Philipiak Milano produkuje również sztućce ze stali szlachetnej, noże stalowe i ceramiczne oraz urządzenia elektryczne. Ciekawym uzupełnieniem asortymentu są naczynia niestandardowe, takie jak lasagnery przeznaczone do duszenia, odgrzewania i serwowania potraw, gęsiarka do pieczenia dużych mięs czy naczynie do gotowania makaronu z wysokim wewnętrznym wkładem.
Dzięki naczyniom Philipiak zaczniesz gotować zdrowiej, a w Twoim codziennym jadłospisie pojawi się wiele ciekawych potraw. Gotowanie jeszcze nigdy nie było tak przyjemne.
Data publikacji: 2021-02-09, ostatnia zmiana: 2024-01-30